Do kraja tjedna oblačno sa snijegom i kišom, temperature do -17 stupnjeva

rujište

Četvrtak

U Bosni i Hercegovini suta oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje padalina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Prognozirana količina padalina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne od 20 do 35 litara po metru četvornom, lokalno i više. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje između 6 i 11 stupnjeva.

Petak

Posljednjeg dana radnog tjedna u našoj državi oblačno vrijeme. U Bosni snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa kišom i susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padalina u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Prognozirana količina padalina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru četvornom, lokalno i više. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stupnjeva.

Subota

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini zadržat će se oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Tijekom dana, postupan pad padalina.

U Hercegovini bez padalina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 8 stupnjeva.

Nedjelja

U nedjelju kao i početkom sljedećeg tjedna jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 do -10, a u Hercegovini do -5 °C. Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature između -8 i -2 stupnja.