Dječak nestao u Sarajevu vozio automobil do Tešnja, na autocesti mu uredno naplatili cestarinu

Policijski auto
Kako je za "Avazov" portal kazao operativni MUP-a ZDK dječak se sam dovezao automobilom do Tešnja.

- Prema riječima uposlenim na naplatnim kućicamana autoputu, dječak je sam upravljao vozilom. Uredno su mu naplatili putarinu nakon čega je nastavio vožnju. Ovu informaciju ćemo svakako moći potvrditi nakon uviđaja kada pregledamo otiske - rekli su u MUP-u te dodali "kako je izvršen zdravstveni pregled dječaka i da nema nikakvih problema".

Majka dječaka,inače učenika jedne sarajevske Osnovne škole Umihana Čuvidina prijavila je sinoć policiji da je nestao automobil u kojem se nalazio njen sin.

"Majka je putem telefonskog poziva u 18.55 sati prijavila nestanak automobila u kojem se nalazio njen sin. Automobil je navodno bio parkiran ispred škole. Policija je izašla na mjesto događaja te se utvrđuje što se točno dogodilo", kazali su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Dječak je u automobilu trebao sačekati majku koja je otišla na roditeljski sastanak.

Uvidjevši da nema automobila kada je izašla iz škole, koja se nalazi u naselju Boljakov Potok, majka je odmah obavijestila policiju telefonskim putem.

"Avazovom" portalu potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS da je nakon nestanka dječaka alarmirana policija u kantonima koji graniče s Kantonom Sarajevo, kao i Centar javne sigurnosti Istočno Sarajevo.