Dijete srpskohrvatskog braka kao najjače čedo bošnjačkog nacionalizma

Željko Komšić, Željko Komšić političar, BIH, df bih, Željko Komšić, df bih, bogić bogičević, Željko Komšić, df bih, vlast, df bih, vlast, nametanje vlasti, df bih, Željko Komšić političar, oporba, Željko Komšić političar, račun, skijanje, Željko Komšić političar, BIH, Željko Komšić, Željko Komšić političar, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić političar, Željko Komšić
Onog koji je pravno virtualan i kojeg Bošnjaci ne priznaju no koji je jako realan i opipljiv. To je , znate onaj dio FBiH, na kojem se ulaže glavnina novca hrvatskog dijela federalnog proračuna po principu ne dvama proračunima pod jednim krovom, tamo na onom dunjaluku gdje nema dijaloga i pluralizma ideja, onaj dio FBIH na kojem su patriotske snage ABIH branili Hrvate od poludjelih Tuđmanovih trupa koje su ih iseljavale od tamo, to je tamo gdje se još uvijek vode bosanski ratovi i prodaju bajke jedne jedinstvene BIH u kojoj polako entiteti odumiru a srpska i hrvatska politika samo što nisu kapitulirale. DF je kažu građanskiji derivat SDP-a. Mrzak mu je nominalno SDA, baš ono mrzak, često tako DFovci govore o nadnacionalnom identitetu, naročito Emir Suljagić, lik koji toliko mrzi srpstvo i hrvatstvo u BIH da bošnjaštvo nije, jebi ga imao vremena okrznuti.

DF dakle svoju biračku bazu ima na područjimana kojima je ima i SDA, SDP, SBB. Niti jedna od ovih stranaka nije uspjela ni na ovim izborima probiti realne granice bošnjačkog entiteta. Van ovih područja sve ove bošnjačke stranke, bile one nominalno lijeve, ili klasične bošnjačke nemaju nikakvu značajniju podršku.

Nikola Zirdum l poskok.info

Postavlja se stoga pitanje zašto je DF za svog državnog partnera izabrao baš i tako brzinski SDA , stranku s kojom načelno ne dijeli ništa zajedničkog, stranku koja će joj u budućnosti biti glavni konkurent u jednoj jedinoj biračkoj bazi, zašto je pobogu to učinio ako su tako nenacionalni i kako to da DF bira alternative, manje nacionaliste u hrvatskom i srpskom korpusu dok u bošnjačkom ne smije ni dignuti nos protiv nominalnih bošnjačkih nacionalista. Nije li sukob DF-a trebao biti kudikamo veći sa SDA, s kojom puca na iste glasače nego sa SNSD npr kojem ne može pera odbiti. Koaliranjem sa SDA slabi samog sebe, odbacivanjem Dodika jača SNSD i dovodi BIH u sulud položaj, položaj u kojem Dodik ima sve argumente da potpuno ojača SNSD pa i da s vremena na vrijeme krene raspisivati referendum o otcjepljenju Srpske.

Dodiku je tako ostanak van državne vlade win win opcija, budući da moć na državnoj razini, slabe države zvane BIH nije presudna niti je država ima onoliko koliko je imaju entiteti, nominalna pozicija oporbe s ogromnim manevrom prozivanja SDS-a i partnera Dodiku odgovara da osvježi stranku i skine teret apsolutne odgovornosti za srpsko pitanje u BIH. Zagrljaj u koji je DF doveo Karadžićevce nije nimalo ugodan za SDS. Primjetite i da Komšića nitko neće prozvati za koaliciju s dojučerašnjim "četnicima" kako ih je FTV onomad prozivala, sve dok je cilj staviti Dodika van državne vlasti. Primjetite i da je svaki čvenk Hrvata i Srba u BIH do sada dočekan na medijski nož kao nova podjela BIH. Što će reći da je danas Sarajevu miliji dojučerašnji "četnik" od nekadašnje američke velike nade Milorada Dodika, nominalnog socdemokrate.

Kako to da DF na području bošnjačkog entiteta poštuje volju bošnjačkog naroda, i ne pukušava razljutiti klasične bošnjačke nacionaliste niti merhamet, dok na području srpskog to nikako ne može biti dopušteno, dok hrvatski ionako nije bitan, dva puta smo ih već raštimali, i ako ti hrvatići hoće s nama ok dat ćemo im, ako neće ko ih jelte. Ko nebitni pilići kojima bacaš koncetrat umjetne hrane. Komšić koji je dva puta iskorišten kao poluga za ponižavanje BH Hrvata odrastao je. Frankeštajn bošnjačkog nacionalizma gurnut je na Srbe. Ima hrvatsko ime i prezime, trsi se u prsa građanštinom i puca ko lud. Na one koji su onomad upucali njega. I pri tome misli da je jako važan, da je njegova uloga epohalna i da je stjecajem okolnosti on izabranm da izvrši povijesnu misiju spašavanja Jedne Jedine. Nesvjestan da ju je do sada razvalio kao malo tko prije njega.

Vratimo se na bizarnost koalicije bošnjačkih ljevih nacionalista i onih desnih,

Ukoliko bi koalicija DF-ovaca na razini države bila jako uspješna , kako sutra tamo u biračkom bazenu gdje se bore i SDA i DF pojasniti građanima bošnjačog entiteta tko je zaslužan za to, SDA ili DF, ako bude loša tko će biti kriv DF ili SDA?

Ne postoji nikakvo logičko pojašnjenje zašto je DF-u bliži SDA od SBB-a i SDP-a ili mržnja prema SDP-u jača od realnosti pa im je eto bliži SDA straka koja je nominalno nacionalna.

I kako to da ideolozi DF-a govore o potrebi obračuna s nacionalistima dok se grle sa SDA i SDS-om?

Zaključaj je trivijalan. Nominalno lijeve građanske stranke iz Sarajeva to nisu. Komšić nij "lijevi" . Emir suljagić nije "lijevi". Građanska priča samo je eufemizam za lijevi bošnjački nacionalizam, koji koristi nadnacionalne termine za realizaciju partikularnog nacionalnog cilja.
DF-ov labuđi pijev samo je šepurenje u državi slabe građanske demokracije, i ujedno jako dobra stvar za BIH.

Kada bih imao čarobni štapić, poželio bih da se ova kriza oko fomiranja državne Vlade što više produlji kako bi se prave teme dovele pred dnevno svjetlo bosanske magluštine.

Situacija je sljedeća: Dvije najjače bošnjačke nacionalne stranke, klasična desna nacionalna, i najjači lijevi nacionalisti potpisali su koaliciju na svim razinama. SDA je gurnuo DF u prvi fes borbe za bošnjačke nacionalne interese kako bi borbu bošnjačke nacije za proglašenje bošnjačke nacionalne države eufemizirao bosanstvom, onako kako je SANU gurao socijaliste u prvi red borbe za Jugoslaviju kako bi srpske nacionalne interese proglašenja srpske nacionalne države eufemizirao jugoslavenstvom i socijalistima.
Komšić, koji je nekad bio bošnjački vojnik, pretvorio se tako u bošnjački metak, kojim bošnjački nacionalizam sa sigurnog odstojanja puca u mrske srpske i hrvatske nacionaliste. Srpski i hrvatski nacionalizm kudikamo je slabije organiziran od bošnjačkog, oni još uvijek nisu uspjeli proizvesti svoju verziju Komšića.

Licemjerstvo politike bošnjačkih elita ogleda se u još nekoliko stvari. SDA kuka kako u RS-u Dodik ne dopušta da Bošnjake predstavljaju legitimni predstavnici bošnjačkog naroda u RS-u nego SNSD u Vladu RS-a postavlja Bošnjake koje su izabrali Srbi.

Zvuči li Vam poznato ova priča?

To naime kaže stranka koja već dugi niz godina u FBIH, sa dojučerašnjim građanskim jastrebovima bošnjačog nacionalizma SDP-om Srbima u FBIH ne dopušta da ih predstavljaju legitimni Srbi nego im oni nameću predstavnike koje postavlja bošnjačka politika.

To dakle kaže SDA, koja je skupa sa SDP-om u dva navrata primordijalnim partnerima u FBIH Hrvatima, oduzela pravo na predstavničku demokraciju, nameću im pripadnike hrvatskog naroda koje Hrvati nisu birali. Alijansa, Platforma, dupli Komšić s ledom, i oduzimajući im pravo na trećinu diplomacije.

Da nema dogovora HDZBIH SNSD , Srbi u FBIH uopće ne bi imali legitimnog predstavnika.

No uskoro će se implementirati rezultati popisa stanovništva pa Sarajevski kanton, iz kojeg su Srbi otišli, svi znamo ne protjerivanjem nego zato jer ih je istjerao Karadžić, više neće moći Drvaru , Mostaru, Glamoču i Grahovu, jedinim federalnim gradovima sa nekakvim srpskim življem, birati predstavnike.

SDA također traži uvođenje odvojenih školskih programa u škole u Srpskoj gdje su Bošnjaci u manjini. Istovremeno traži ukidanje odvojenih školskih programa u FBIH gdje su Bošnjaci u većini. Vjerojatno će tražiti izuzeće od ukidanja dvaju škola pod jednim krovom tamo gdje su Bošnjaci u manjini...

I tako . Godina je 2014. Gotovo je njen kraj. Vrtimo se u krug dok druge zemlje na svijetu otvaraju neke veselije teme a naši životi prolaze kao taoci nacionalnih politika iz 90-ih i neriješenog nacionalnog pitanja zaustavljenog rata.

Ako pak to kažeš, da je to ključ cijele jebene priče, da se mora rješiti nacionalno pitanje BIH, i država preurediti u stilu Švicarske, Belgije ili Britanije ako hoćemo da razgovaramo o koncertima i novim multietničkim brakovima u BIH, ako hoćemo da se prestanemo baviti sobom, onda iziskuješ da te prozovu neprijateljem BIH.

Ok. ako su joj ovo prijatelji, Komšić, koji ju dovodi na rub opstanka, ili Izetbegović koji joj maše iz Teherana ili Erdoganova krila, ja sam joj onda jamačno neprijatelj.

Htio sam samo reći da ta priča o pretplaćenosit Sarajevskih partija na patriotizam, u kojoj oni drugima dociraju šta se smije reći a šta ne smije, ako se želi uć u Vlade u BIH ne pije vode, duboko je šovinistička a i gazi osnovna načela ZAVNOBIH-a. Izetbegović je rekao puno rečenica zbog kojih bi ga trebalo zaobilaziti u širokom luku, pa opet eto neki poštuju činjenicu da je Bošnjake i ovaj put uspio prepasti. Bitno da je SDA rodbina zadovoljena. Raja, ona bošnjačka, će nekako izdržati.