Detalji iz manifesta šokirat će javnost: Mevlid Jašarević ostavio oporuku

Mevlid Jašarević, teroristički napad, vehabije, Sarajevo, Mevlid Jašarević, teroristički napad, oporuka, vehabije, terorizam, teroristički napad, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Sarajevo, amerikanci, BIH, dušmani, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, suđenje, sud bih, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, plač, majka, Mevlid Jašarević, terorizam, Mevlid Jašarević, optužnica, sud, terorizam, Mevlid Jašarević, Mevlid Jašarević, sud bih, zatvor, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Vjekoslav Vuković , terorizam
Detalji njegovog manifesta, kada budu otkriveni, vjerojatno će šokirati javnost, a ono što se trenutačno zna jest da je Abdurahman, kako je sebe zvao, pucnjavom u centru prijestolnice, prema svojem naumu, 'htio pomoći muslimanima', piše Dnevni avaz.

Ovome u prilog ide i podatak da je terorist, nakon što je kalašnjikovom divljao 40 minuta i ispalio 105 metaka, specijalcima koji su mu se približili rekao 'Nisam došao ubijati muslimane. Sklonite policajce.' Kasnije se pokušao opravdati da je 'na jednog morao pucati'. Dan nakon terorističkog napada na BiH sve sigurnosne strukture bile su na nogama.

Pretresi su provedeni u skoro svim dijelovima BiH, a operativne provjere sumnjivih osoba koje su mogle imati veze s Jašarevićem toliko su široke da će konkretniji podaci biti poznati tek za dva-tri dana, kad se rezultati sumiraju. Dvije osobe koje se dovode u vezu s napadom na američko veleposlanstvo u Sarajevu uhićene su jučer u Gornjoj Maoči.

Foto: Reuters