Denis Latin - generalni direktor Al Jazeera Balkans?

Denis Latin  bit će prvi direktor Al Jazeera Balkans, a ono što je u međuvremenu također potvrđeno jeste da će lokacija nove televizije biti u BBI centru, uglavnom s uredskom kvadraturom, jer je jasno da u spomenutom objektu ne postoje adekvatni uvjeti za zahtjevnu studijsku razinu produkcije iza kojeg stoji brend Al Jazeere.
Važno je napomenuti i da u prvom talasu upošljavanja u ovoj TV kući neće biti velike potražnje za novinarima, već za prevoditeljima koji će imati pune ruke posla zbog prevođenja ogromne količine već gotovog materijala matične kuće.
Depo portal saznaje i da će tek u drugoj ili trećoj fazi razvoja doći do eventualne proizvodnje regionalnih sadržaja, ali zapravo ni sami vlasnici u ovome trenutku nisu sigurni kako će se i kojim tempom razvijati novi medijski projet na prostoru BiH.

Jedna varijanta je samo preuzimanje i adaptiranje već postojećih sadržaja od matične kuće, uz nekoliko autorskih emisija regionalnih novinarskih zvijezda, a druga, doduše manje vjerojatna, je postavljanje vlastitog cjelodnevnog informativnog programa koji bi pokrivao čitavu regiju. U svakom slučaju, za očekivati je da će Al Jazeera Balkans doprinijeti podizanju kvalitete TV sadržaja ne samo u BiH, nego i u čitavoj regiji.

depo portal