Demanti dr. Bože Ljubića, nositelja liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu

‘Sejdić - Finci', Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, hrvatsko pitanje, Božo Ljubić, Sarajevo, Treći entitet, Božo Ljubić, kordinacija udruga, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, prava, Hrvati, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, demant, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Božo Ljubić, bh. hrvati, Božo Ljubić, Božo Ljubić

U tijeku je kampanja za Hrvatski sabor, a u kampanji se svašta kaže, ali su nedopuštene izmišljotine i prljave laži.
U emisiji „Bujica" od 05.rujna, Ljubo Ćesić zvani Rojs je na moj račun, kao prvog na listi, izrekao brojne izmišljotine i prljave laži.
Rekao je da sam bio „dio Alijanse" (velikobošnjačka vlada formirana bez legitimnih predstavnika Hrvata 2000. godine).
To je prljava laž. Istina je da sam se skupa s dr. Čovićem snažno suprotstavio Alijansi i bio potpredsjednik Koordinacijskog vijeća Hrvatske samouprave kao hrvatskog odgovora Alijansi.
Rekao je da sam kao saborski zastupnik, stanovao u Zagrebu u stanu svoga brata, a da sam od Sabora primao sredstva kao da stanujem u iznajmljenom stanu.
To je također prljava laž. Niti ja, niti moj brat nemamo stanove u Zagrebu. Stanujem u iznajmljenom stanu. Najmoprimac je Hrvatski sabor koji izravno preko računa plaća stanodavki (provjerljivo u službi Sabora).
Naveo je da sam od Sabora najviše naplatio za putne troškove. Moguće da su sredstva za putne troškove bila znatna jer sam ja na sjednice dolazio iz Širokog Brijega (od Uzarića do Zagreba i nazad preko 1000 km) te sudjelovao na skoro svim sjednicama. To je i zato što sam jedini zastupnik u prošlom sazivu koji živi izvan Zagreba i Hrvatske (za razliku od generala Glasnovića koji živi u Zagrebu).
Ljubu Ćesića Rojsa ću tužiti zbog izrečenih kleveta i laži.
Pored toga, ovom prilikom želim se još jednom obratiti hrvatskom narodu ali kroz nekoliko pitanja onima zaduženim za kreiranje javnog mnijenja.

Pitam časne hrvatske novinare i urednike, koji su mi rekli „doktore ovoga puta nećemo praviti s Vama intervju jer smo odlučili ne intervjuirati kandidate za Hrvatski Sabor", jesmo li onda takvim stavom prepustili „Bujici" i ostalim medijskim elementarnim nepogodama, te raznim opskurnim portalima da kreiraju javno mnijenje Hrvata.

Nadam se da će hrvatski intelektualci, novinari i kolumnisti nastaviti demaskiranje takozvanih desnih antihrvata koje i nama u BiH i Hrvatskoj nanose ogromnu štetu.
Gost i podržavatelj liste generala Glasnovića u spomenutoj „Bujici" je bio Stanko Primorac Ćane, aktualni predsjednik HSP BiH, koji je bio dopredsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Federacije izabran od velikobošnjačke „vlade platforme", bez hrvatskog izbornog legitimiteta.

I ovom velikobošnjačkom projektu „Platforme" smo se suprotstavili dr. Čović i ja. Obnovili smo rad Hrvatskog narodnog sabora BiH, a ja sam od početka do danas predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora. Informirana hrvatska javnost zna da su mi tada od političkog Sarajeva nuđene najviše državne funkcije da se priklonim „platformi". Odbio sam uz obrazloženje da me ne interesiraju ni najviše državne funkcije čak da su i doživotne ako će to značiti priznavanje Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda.

Zahvaljujući politici Hrvatskog narodnog sabora, zaustavili smo eroziju hrvatskog političkog subjektiviteta u BiH, a i sada u sinergiji s institucijama Republike Hrvatske radimo na uspostavi jednakopravnosti i suverenosti Hrvatskog naroda u BiH. Na drugoj strani su, i prije i sada, bili „platformaši" i bošnjački lobisti tipa Ive Banca koji je također bio gost u spomenutoj emisiji Bujica.

Dr. Božo Ljubić,
nositelj liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu