Davor Dragičević: 'Puno mi je teže danas nego kad sam prvi put sahranjivao Davida'

Milorad Dodik
Posmrtni ostaci Davida Dragičevića nakon ekshumacije u Banja Luci bit će pokopani na groblju Friedhof der Stadt.

Na pokopu će biti i otac Davida Dragičevića, Davor. On se, nakon što se skoro tri mjeseca nije znalo gdje se točno nalazi, baš jučer pojavio prvi put u javnosti dočekavši posmrtne ostatke svog sina.

"Ne znam kako ću danas ovo preživjeti, puno mi je teže danas nego kad sam ga prvi put sahranjivao", rekao je za portal Srpskainfo Davor Dragičević.

Davor je u razgovoru za Srpskainfo rekao da sada boravi u Beču i da će tu ostati u narednom periodu.

"Ovdje smo formirali pokret i odavde nastavljam borbu, dok će u BiH za to biti zadužen odvjetnik Ifet Feraget. Meni nema povratka nazad u Banjaluku", rekao je Davor.

Dočekao vozilo u kojemu je bio lijes s ostacima njegova sina

On je jučer na groblju u Bečkom Novom Mjestu dočekao vozilo u kojemu je bio lijes s ostacima njegova sina koji su ekshumirani ranije ovog tjedna s groblja u Banjoj Luci i u prijepodnevnim satima ispraćeni uz okupljanje oko 200 prijatelja obitelji te članova prosvjedne skupine "Pravda za Davida" koji već godinu dana traže da se rasvijetle okolnosti smrti tog mladića.

"Milorad Dodik i Dragan Lukač (ministar unutarnjih poslova Republike Srpske) su poslali jednog ubojicu ovamo. Vrlo brzo ću obznaniti o kome se radi - imenom i prezimenom", izjavio je jučer Dragičević.

Inače, na pokopu je u društvu Davora Dragičevića bilo nekoliko osoba s već poznatim porukama 'Pravda za Davida'.