Davor Dragičević: Mog sina otelo i ubilo 20-ak kriminalaca

Davor Dragičević, David Dragičević

I u današnjem obraćanju parlamentu RS-a, na posebnoj sjednici u Banjoj Luci, optužio je kao sudionike vrh policije RS-a, predvođen ministrom Draganom Lukačom i direktorom policije Darkom Ćulumom te banjolučko okružno tužiteljstvo.

- Hoću istinu i pravdu, koliko god brutalna bila - rekao je Davor Dragićević i pozvao zastupnike da se izjasne smatraju li da je u slučaju smrti njegovog sina u pitanju ubojstvo ili samoubojstvo i dadne rok tužiteljstvu da se ovaj predmet privede kraju.

Naveo je da je njegovog sina, 18. ožujka oko 2.30 sati, u centru Banje Luke ispred brojnih svjedoka otelo više kriminalaca, koji su taj zločin unaprijed planirali.

Dragičević kaže da su ga potom odveli na jednu ili više zasad nepoznatih lokacija. Po svedočenjima očevidaca, moguće je da je prvo brutalno premlaćen, onesviješćen i odvučen s parkinga Metalske škole u Banjoj Luci.

- Ovo tek treba istražiti - dodao je.

Tvrdi da policija nije tražila dokaze u slučaju smrti njegovog sina.

- Nije moguće da 15-20 osoba pretuče nekoga i da o tome nema tragova. Sve dokaze koje smo imali dali smo MUPRS-a, ali su ih oni zlouporabili - rekao je Dragičević u obraćanju parlamentu RS-a.

Dragičević je naveo da je danima trajalo mučenje njegovog nevinog sina.

- O tome svjedoče teške i brojne povrede, koje su Lukač i Ćulum pokušali sakriti. David Dragičević je brutalno ubijen. Slomljena mu je vilica, izbijeni su mu zubi i nema nijednog dijela tijela gdje nema brutalnog udaranja palicama i šipkama - rekao je otac ovog mladića.

U Davida su, kaže, unošena narkotička sredstva kako bi ga što duže ostavljali živim, a nakon što je ubijen bačen je u Crkvenu na ušću u Vrbas u Banjoj Luci.

Davor Dragičević je, između ostalog, rekao da samo traži istinu o "ubojstvu svoga sina", da nije politički angažiran i da ga to ne zanima.

Nakon što se obratio parlamentu, Dragičević je napustio zgradu, gdje ga je ispred čekalo nekoliko članova grupe "Pravda za Davida".