Dario Kordić: Čovjek koji nikada nije izdao svoj narod i svoje ideale

Dario Kordić
Za neke je ratni zločinac, a zločincom je proglašen samo zato jer je branio sebe, svoju obitelj i svoj narod. Za druge je Dario Kordić. Heroj. Pjesma popularnog Miroslava Škore kaže Heroji ne plaču, i kad gube, pobjedjuju, heroji ne mole, zube stisnu i prebole.

Dario nikada nije plakao nad svojom sudbinom. Spremno je ponio svoj križ, koga nosi i danas. Osuđen je na 25 godina zatvora. Danas nakon što 16 godina nevin leži u zatvoru Dario je simbol slobode i otpora Hrvatskog naroda na prostoru cijele BiH. Osuđen je na temelju iskaza zaštićenih svjedoka, a sudili su mu samo zato što svoje voli najviše i što je branio svoje najdraže.

Neki ljudi koji se danas vole nazvati Hrvatima i političarima u Dariju mogu prepoznati čovjeka, domoljuba, ratnika i junaka koji nije, i koji nikada neće izdati svoj narod. Dariju su nudili mnogo više nego što danas uzimaju oni koji su pogazili sve svoje svetinje i koji su za šaku dukata izdali svoj narod. Dario se nije predao u krvavom i nametnutom ratu, kao što se nije predao međunarodnim mešetarima koji su ga nevinog poslali na robiju.

Kriv je samo zato što nikada nije ostavio svoj narod na cjedilu, i što se drznuo prkositi i oduprijeti agresiji. Očito je skupa sa svojim suborcima pokvario planove moćnika koji su davno zacrtali i planirali da istjeraju Hrvate iz BiH.

Ovih dana stižu nam dobre vijesti, a one kažu da će Dario konačno biti slobodan. Nažalost njegovu slobodu neće dočekati njegovi roditelji koji su umrli za vrijeme njegovog tamnovanja, ali hoće njegova obitelj skupa sa svim poštenim Hrvatima u BiH koji znaju kakvu je Dario platio cijenu jer nije htio prodati i izdati svoje.

HERCEGOVINA.info