Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme - 30.12.2011

vremenska prognoza, bihamk, promet, stanje na cestama, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, ceste, ceste mostar, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica - 8 °C, Goražde i Drvar - 3, Sarajevo, Banja Luka, Derventa, Livno, Prijedor, Sanski Most i Ivan Sedlo - 2, Tuzla, Zenica, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Doboj i Sokolac - 1, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Zvornik 0, Trebinje 3, Mostar 5, Neum 6 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana na planinama će padati snijeg, a u nižim područjima prvo se očekuje kiša i susnježica, u noći i snijeg, dok će na jugu zemlje poslijepodne i krajem dana padati samo kiša. Vjetar slab, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U Sarajevu oblačno, poslijepodne se očekuje snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 °C.