Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, prognoza vremena, pljuskovi , stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, kiša, nevrijeme, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, vremenska prognoza, kiša
U višim područjima pada snijeg, a u nižim kiša. Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica - 8 °C, Kupres i Ivan Sedlo - 1, Sarajevo i Sokolac 0, Tuzla, Zenica, Bihać, Bugojno, Doboj, Jajce, Sanski Most i Goražde 2, Banja Luka, Derventa i Srebrenica 3, Livno i Trebinje 4, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 5, Neum 7, Mostar, Stolac i Čapljina 9 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 922 hPa, za 22 hPa je manji od normalnog i raste. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Padavine se očekuju uglavnom u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima zemlje, a prijepodne i na jugu. U nižim područjima kiša i susnježica, a u višim snijeg. Vjetar u Bosni umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 7, na jugu od 7 do 12 °C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom i susnježicom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 °C.