Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa padavinama

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Ljubo Bešlić, nevrijeme u Mostaru
Količine padavina u protekla 24 sata: Neum 28 litara, Trebinje 21, Stolac 18, Gacko i Mostar 14, Foča 9, Livno 4, Goražde i Sarajevo 3, Bjelašnica i Kupres 2, Bugojno, Sokolac i Višegrad 1 litar. Temperature zraka izmjerene u 7 imale su slijedeće vrijednosti: Tuzla, Bihać, Gradačac i Jajce - 2 °C, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Derventa, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik - 1, Zenica, Bugojno, Prijedor i Bjelašnica 0, Kupres, Ivan Sedlo i Sokolac 2, Sarajevo i Goražde 3, Livno 5, Mostar 9, Stolac i Trebinje 10, Neum 12 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i raste. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa padavinama. Na jugu će padati kiša, na planinama se očekuje snijeg, a u ostalim područjima kiša i susnježica, krajem dana je moguć i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje od 10 do 14 °C.

U Sarajevu oblačno sa kišom, u noći sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 °C.