Danas u BiH kiša i snijeg, pojačane tegobe kod osjetljivih osoba

vremenska prognoza, crveni križ, Tomislavgrad, paketi, snijeg, sela, Konjic, Hrvatska, snijeg, zavižan, sni, snijeg, boja, bijela boja, vremenska prognoza, zima, najhladnija zima, BIH, snijeg, lanci za snijeg, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
U sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje se susnježica i snijeg. Intenzivnije padalina u Hercegovini. Očekuje se od 20 do 40, a na jugoistoku Hercegovini do 60 l/m2. Prema kraju dana i u večernjim satima očekuje se slabljenje i prestanak padalina.

Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slab do umjeren, jugozapadni. Dnevne temperature 1 do 5, na jugu od 8 do 12 stupnjeva Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana se očekuje prelazak kiše u snijeg. Padaline slabog intenziteta. Dnevna temperatura oko 4 stupnja Celzijusa.

Pogoršanje vremenskih prilika praćeno padalinama i nižim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze.

Negativni utjecaj promjene postepeno će slabiti ka sjeveroistoku, a sa približavanjem noći opća slika će se djelimično popraviti u cijeloj zemlji. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku osjet hladnoće će biti izraženiji, stoga je neophodno prikladno se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima.