Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku

vremenska, prognoza vremena, vremenska prognoza, vremenska prognoza

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 °C, na jugu do 16 °C.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Bjelašnica - 11;
Ivan Sedlo - 4;
Kupres - 2;
Sarajevo i Srebrenica 0;
Bugojno i Drvar 1;
Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most i Tuzla 2;
Banja Luka, Doboj, Goražde i Zenica 3;
Gradačac 4;
Bijeljina 5;
Trebinje 7;
Mostar 8;
Neum i Stolac 9 °C.

U subotu, 4.04.2015. se očekuje naoblačenje sa zapada koje će poslije podne i u noći na nedjelju uvjetovati kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, poslije podne u skretanju na istočni i sjeveroistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 3 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 16 °C.

U nedjelju, 5.04.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Očekivana količina padalina je između 20 i 40 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C.

U ponedjeljak, 6.04.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima snijeg je moguć i u nizinama. Vjetar umjerene jačine, prije podne sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 1 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod