Danas prijepodne pretežno oblačno vrijeme

vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Hutovo blato, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza
Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 1 °C, Ivan Sedlo 2, Srebrenica 3, Sarajevo 4, Tuzla, Zenica, Bugojno i Zvornik 6, Bijeljina i Jajce 7, Doboj, Gradačac, Drvar, Livno i Kupres 8, Bihać i Trebinje 9, Derventa i Stolac 10, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 11, Mostar 12, Neum 13 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je veći od normalnog i opada. Danas prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim, centralnim i istočnim područjima će pasti i malo kiše. U drugoj polovini dana će nastupiti postepeno razvedranje za zapada i sjeverozapada, a pretežno oblačno vrijeme će se najduže zadržati na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u centralnim i istočnim područjima između 10 i 15, a u ostatku zemlje od 16 do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno, prijepodne može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 °C.