Danas pretežno sunčano u BiH, po kotlinama magla

Mostar
Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Sokolac -6; Bugojno, Drvar -4; Bijeljina, Kupres, Livno -3; Sanski Most -2; Jajce, Sarajevo, Srebrenica, Zenica -1; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Stolac, Tuzla 0; Goražde 1; Zvornik 2; Ivan Sedlo 4; Gradačac, Mostar 5; Trebinje 6; Neum 9; Bjelašnica 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas sunčano
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni, po kotlinama, prije podne sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23 stupnjeva Celzijusa..

U Sarajevu pretežno sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 15 stupnjeva Celzijusa.

Bioprognoza
Nastavlja se razdoblje ugodnijih biometeoroloških prilika. Temperature tijekom jutra i večeri djelimično će porasti, što će dodatno umanjiti tegobe kod osjetljivih osoba, a uz duže sunčane intervale opća slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Ipak, preporučljivo je biti oprezniji, povesti računa o primjerenom odijevanju te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.