Danas moguće i nove snježne padaline

snijeg, pelješac, vremenska prognoza
Prema podacima kojima raspolaže Federalni hidrometeorološki zavod u Sarajevu i Bugojnu je u ranim jutarnjim satima izmjereno čak i do -26 stupnja, zatim u Han Pijesaku i Zenici -24 u Banja Luci je zabilježeno i do -15, dok je u Tuzli bilo -19.

U Ivan Sedlu i Doboju -22, Čemerno i Bijeljina -20, Srebrenica - 18, Sanski Most -16 stupnjeva Celzija.

Najniža temperatura je izmjerena na Sokocu čak -28 steupnjeva, što ga ujedno čini i najhladnijim mjestom u zemlji. Za područje Višegrada i Foče izdato je crveno upozorenje zbog ekstremno niskih temperatura.

Veoma hladno i oblačno vrijeme preovladavati će i danas u našoj zemlji, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeverozapadu Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabim snijegom.

U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar na zapadu Bosne, umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i sjeverozapadni.

U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od -12 do -6, na jugu od -5 do 0 stupnjeva.

Sutra je već najavljen blagi rast temperatura te prestanak "sibirskog vala", mada se građanima preporučuje da budu na oprezu i da paze na niske temperature koje mogu imati posljedica po zdravlje.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko -10 stupnjeva.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnijih biometeoroloških prilika.

Stabilnije vrijeme, uz više sunca, ugodno će djelovati na većinu ljudi, ali će izrazito niske temperature i dalje predstavljati najveći problem za osjetljive osobe, naročito kronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare.

Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, osobito tijekom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.