Dan otvorenih vrata u vojarni 'Sinovi Posavine'

vojarna

U vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi danas je upriličen Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola iz ŽP. Događaj je organiziran u povodu 14. obljetnice formiranja Oružanih snaga BIH koja se obilježava 1. prosinca, a u vojarnu je pristiglo više od 200 učenika iz svih sedam osnovnih škola u ŽP.

Dan otvorenih vrata započeo je teorijskim upoznavanjem učenika s rukovanjem automatskom puškom nakon čega se za natjecanje u rasklapanju i sklapanju AP M-16/A-1 prijavilo 40 učenica i učenika. Za vrijeme natjecanja ostali učenici su razgledali i upoznali se s taktičko-tehničkim lakim i teškim naoružanjem i sredstvima kojima raspolažu u postrojbi.

Po završetku natjecanja uručene su diplome i prigodni promotivni materijal OS BiH za troje najuspješnijih u obje konkurencije koji su ostvarili najbolji rezultat u rasklapanju i sklapanju puške. U konkurenciji učenica prva tri mjesta osvojile su: 1. Ana Čalušić OŠ Braće Radića -Domaljevac, 2. Maja Martinović OŠ Orašje, 3. Tea Kopić OŠ Stjepana Radića- Bok. Kod učenika najuspješniji je bio Benedikt Lušić OŠ Braće Radića- Domaljevac, drugo mjesto Josip Perić OŠ Stjepana Radića- Bok i treće Adin Sejdić OŠ V.Nazora- Odžak.

U nastavku aktivnosti vezanih za obilježavanje 14.obljetnice Dana Oružanih snaga BiH, u srijedu 27. studenog predviđeno je svečano postrojavanje ešalona pripadnika postrojbi smještenih na lokalitetu vojarne „Sinovi Posavine“. Očekuje se dolazak brojnih visokih uzvanika i predstavnika lokalnih vlasti struktura s područja ŽP, prenosi Radio Orašje.