Čović zadovoljan izbornim rezultatom HDZ-a BiH

Dragan Čović
Ocijenio je da je 18 načelnika, odnosno gradonačelnika, u ovom trenutku za Hrvatsku demokratsku zajednicu veliki iskorak u odnosu na prethodne izbore, "i to baš izražen veliki iskorak".

- Uz to, znamo da je još tu Mostar i Stolac, kao dva prostora na kojima s pravom možemo računati da će HDZ imati svoje predstavnike. To je jedan broj koji je zavidan - smatra Čović.

Kaže da ono što njega više raduje je njihova nazočnost u svim vijećima, ne samo na prostorima gdje su pokazali da su dominantna većina.

Čović je izjavio da postoji vjerovatnoća da, ukoliko se u HDZ-u i unutar Hrvatskog narodnog sabora svi slože, već u ovom mjesecu predlože inicijativu u parlamentu BiH da se i lokalni izbori održe zajedno sa općim izborima 2018. godine.

- Prije svega da više nemamo ciklus svako dvije godine nekih izbornih aktivnosti, jer nas evidentno opterećuju sa bezbroj tema koje su za nekoga bitne na jednoj od razina u BiH, ali svakako su opterećenje za naš euroatlanski put. Vidjet ćemo da li će to ostale kolege podržati. Već početkom idućeg tjedna ja ću to njima iznijeti kao jednu ideju - naveo je Čović.

fena