Čović najavio 'oštar zaokret'

Dragan Čović

- Morat ćemo napraviti oštar zaokret, u smislu da se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom, kao što se radilo pred izbore godinu dana, a partneri za koje smo se opredijelili dijeliti vlast na svim razinama morat će to razumjeti ili ne trebaju više računati na partnerstva - izjavio je u stanci zasjedanja predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

Poručio je kako više neće imati potporu oni "koji prave blokadu u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti".

- Ovakvo stanje nikome u BiH ne može odgovarati, a ponajmanje najmalobrojnijem, hrvatskom narodu - dodao je Čović.

Komentirajući potez političkih stranka Hrvatske nezavisne liste, Hrasta BiH, Čapljinske nezavisna lista i Hrvatske republikanske stranke, koje su zamrznule svoj status u HNS-u i Predsjedništvu toga tijela, Čović je kazao kako se samo zajedničkim djelovanjem i jasnim iznošenjem stavova u tijelima HNS-a može politički djelovati.

HNS će nastaviti s iznošenjem jasnih stavova o poziciji hrvatskoga naroda i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se do sada zauzimao, bez obzira kolika šteta bila, velika ili mala. Za mene je uvijek šteta ogromna - rekao je Čović i dodao kako će se "neke stvari korigirati na uštrb stavova stranka koje su zamrznule svoj status".

(fena)