Čović: Moguće konačno uvezivanje dva HDZ-a

HDZ 1990, HDZ BiH, Martin Raguž, Dragan Čović, HDZ 1990, HDZ BiH, prekid, HDZ BiH, Dragan Čović, državni proračun, MMF, Hrvati, Hercegovina
Vodstvo dva HDZ-a, predvođeno predsjednicima stranke Draganom Čovićem i Martinom Ragužem zaključilo je danas u Mostaru kako će u naredni mjesec dana dogovoriti daljnji modalitet suradnje između dvije stranke, od kojih je jedan i moguće konačno uvezivanje dvije stranke.

Po Čovićevim riječima razgovarano je o tri moguće forme suradnje. "Jedna je da ove dvije stranke idu ka konačnom uvezivanju, druga je da zajedno djelujemo kao partneri kroz Hrvatski narodni sabor, a treća da djelujemo kao dvije političke stranke koje ne obvezuje ništa osim kodeksa ponašanja koji bi trebao biti prisutan na političkoj sceni u BiH", izjavio je Čović. Raguž je ponovio kako je razgovarano o tri moguća modaliteta odnosa između dvije stranke od, kako je kazao, približavanja, do samostalnog nastupa što će se odrediti u narednih mjesec dana.

"Svaki modalitet za koji se opredijelimo, za mene kao predsjednika HDZ 1990 znači nedovođenje u pitanje nacionalne strategije i odnosa prema prioritetima pred kojima je izložena BiH, hrvatski narod i svi njezini građani. Mislim da tu trebamo pokazati dodatnu odgovornost da ubrzamo procese koji su u interesu svih u BiH, a gdje su Hrvati ključ rješenje", kazao je Raguž, dodavši kako je sve ostalo otvoreno. Svi modeli su otvoreni, uz međusobno poštivanje i jasno je da svaka stranka ima ambicije i političke ciljeve za naredne izbore. Naravno o tome koji će se modalitet na kraju odabrati svaka stranka o tome treba odlučiti na svojim najvišim tijelima, naglasio je Raguž.

"Nismo za neku negativnu energiju, ali isto tako jasno je da su ovo dva politička subjekta, naravno najodgovornija što se tiče Hrvata u BiH, ali je isto tako jasno da svaka stranka ima svoje partikularne ciljeve koji ne bi trebali dovesti u pitanje nacionalne ciljeve'', zaključio je predsjednik HDZ-a 1990.

 

Fena