Čović: Fotelje neće ugroziti koaliciju dva HDZ-a, Ljubić: Stvari više ne možemo gurati pod tepih

Čović i Ljubić
Čović se danas sastao s izaslanstvom HDZ-a 1990 predvođenom predsjednikom Božom Ljubićem s kojim je razgovarao o problemima u koalicijskoj suradnji na nižim razinama vlasti u Federaciji BiH.

Stranački predsjednici ocijenili su da koalicijski dogovor postignut nakon općih izbora 2010. godine nije propao, ali da u Heregovačko-neretvanskoj županiji nije proveden, za što će odgovorni snositi sankcije.

"Dolazimo na ono što smo mi zagovarali prije godinu i pol dana. Nisam sretan što to dolazi sada i na ovakav način. Daleko zadovoljniji bili bismo da su naši legitimni zahtjevi uvaženi prije godinu i pol dana. Danas ne bi imali ove probleme. Međutim, bolje ikad nego nikad", rekao je Ljubić novinarima.

On je istakao da problema u suradnji dva HDZ-a ima u Mostaru, ali i drugim mjestima, te da te probleme ne treba stavljati pod tepih, već o njima otvoreno razgovarati.

Županijski odbor HDZ-a 1990 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pokrenuo je inicijativu za redefiniranje odnosa na svim razinama sa HDZ-om BiH zbog, kako su naveli, grubog kršenja sporazuma o koalicijskoj suradnji i zbližavanja sa SDP-om.

Vlada HNŽ, u kojoj su uz predstavnike dva HDZ-a, SDP i SDA, imenovala je naime, jučer suprotno koalicijskog sporazumu dva HDZ-a, člana predsjedništva HDZ BiH Radu Bošnjaka za direktora županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja, a smjenila Lejlu Arapović iz HDZ 1990. Prema koalicijskom sporazumu, to mjesto pripada HDZ 1990.

srna