FOTO  Congressmen Michael Turner čestitao 3. generaciji diplomanata Američkog Univertizeza u Bosni i Hercegovini

Michael Turner, American School, Sarajevo
Kongresmen Tarner je rekao:" Zajedno sa roditeljima dijelim ponos i postignuti uspijeh studenata. AUBiH služi kao visoko obrazovna ustanova koja stavlja naglasak na ciljeve Dejtonskog sporazuma od multietničkog aspekta do nastavnog plana koji je fokusiran na razvoj budućih lidera vaše zemlje. Bitno je da vi zajedno mijenjate pravac u kojem vaša država ide. Dobili ste edukaciju svjetske klase koja će vam omogućiti da radite i van granica BiH u ime vaše nacije i vaših građana.„

Diplomiranim studentima American School of Ecnomics, American School of Goverment and American School of Technology, diplome su uručili dekani ovih fakulteta. Rector Prof. Šefik Mulabegović i presjednik Denis Prcić čestitali su svim diplomatima i najbolim studentima uručili visoke počasti univerziteta.

Gđica. Hana Kandić, najuspješniji student generacije 2012 svojim obraćanjem je poručila: "Hvala vam što ste nam pružili priliku da upoznamo izvanredne profesore, vrsne stručnjake i osobite ljude. Oni su nam približili znanja i iskustva iz najrazličitijih krajeva svijeta, a istovremeno bili spremni učiti od svojih studenata o kulturi i običajima zemlje u kojoj se nalaze. Ta jedinstvena simbioza student-profesor odredila nas je za čitav život. Hvala vam što ste proširili naše vidike. Hvala vam što ste doveli svijet u Bosnu i Hercegovinu.