Coca Cola povukla proizvode iz Konzumovih trgovina u BiH

požar, Konzum, Čapljina, Mostar, pljačka, Konzum, konzumiranje coca cole, coca cola, Konzum, Konzum, pljačka, balinovac, Konzum, BIH, Konzum, Konzum, Ledo , Sarajevski kiseljak agrokor, Konzum, BIH
... Bosni i Hercegovini svoje proizvode, potvrđeno je za Klix.ba.

Već punih sedam dana traje postupno povlačenje svih proizvoda Coca-Cole iz svih maloprodajnih objekata Konzumove prodajne mreže širom BIH.

Kako su se pojedini uvjerili danas, na policama Konzuma u Sarajevu više nema nijednog Coca-Colinog proizvoda. Jedan od radnika Konzuma objasnio je novinarima da je Coca-Cola prije 15 dana obustavila dostavu robe dok je prije pet dana povukla proizvode koji su ranije dopremljeni, a nisu bili prodani.

Neslužbeno, razlog za povlačenje Coca-Colinih proizvoda iz Konzuma je spor oko plaćanja, odnosno kašnjenje Konzuma u isplati dospjelih faktura. Iz Konzuma i Coca-Cole nisu željeli službeno komentirati razloge spora niti ostale detalje vezane za slučaj.

S obzirom na snagu brenda Coca-Cole i dominantnog položaja Konzuma u sferi trgovačkih lanaca, jasno je da se radi o sporu koji se rijetko viđa.