Čistka Hrvata u općini Živinice iz svih struktura vlasti pa i iz izbornog povjerenstva

živinice, čistka, Hrvati u BIH

...bošnjački sastav općinskog Izbornog povjerenstva a što izražava puno razočarenje što su predstavnici bošnjačkog naroda tako beskrupuloznim načinom praktički „prekrižili" susjede Hrvate, i to samo zbog nacionalnosti, da barem sudjeluju u društveno-političkim aktivnostima Općine. Izborno povjerenstvo je samo posljednje u nizu kojim je iskazano takvo opredjeljenje.

Izbor jednonacionalnog, bošnjačkog, sastava općinskog Izbornog povjerenstva Živinica svrstava tu općinu u red najrigidnijih u Bosni i Hercegovini po neuvažavanju prava konstitutivnih naroda, ali i po gaženju europskih standarda na mogućnosti malobrojnijih skupina da sudjeluju u radu lokalne zajednice.
Posve iskreno pitanje je, od kuda toliko odsustvo razumijevanja kod bošnjačkih predstavnika u Živinicama spram stanovnika hrvatske nacionalnosti pa im se na svaki način zatire mogućnost da se uključe u rad Općine i njezinih institucija? Iskreno je i pitanje, zašto se tako brzo zanemario veliki i pravodobni doprinos Hrvata u obrani Živinica i cijelog ovoga područja BiH kamo spadaju i Živinice?
Kandidat hrvatske nacionalnosti koji je bio među prva četiri na listi s koje se biralo četvero članova Izbornog povjerenstva, nije izabran samo zato što nije Bošnjak.
Izabrani su:

1. Čazim Hadžić sa samo srednjom stručnom spremom
2. Arnela Halilčević
3. Hasan Ramić
4. Enes Avdić