Cirkus u partiji: SDP ne zna tko joj je kandidat za člana predsjedništva

Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, sukob, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, razlaz, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Slaven Raguž, FTV, političari, SDP BIH, kandidat, izbori, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija političar, Slaven Raguž, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija
Međutim, kako je za Klix.ba kazao Svetozar Pudarić, predsjednik Glavnog odbora, u vezi s kandidatom za Predsjedništvo u sljedećim danima će biti obavljene dodatne konzultacije, tako da danas nije donesena konačna odluka.

"SDP izlazi na izbore sa kandidatima na svim nazinama vlasti i u svim izbornim jedinicama, sa kandidatima svih nacionalnosti. Kada je u pitanju kandidat ili kandidatkinja za Predsjedništvo BiH, Glavni odbor je donio odluku da ćemo imati kandidata, odnosno kandidatkinju, ali smo odlučili da su u vezi s tim potrebne i dodatne kozsultacije na razini Predsjedništva SDP-a BiH u ovih nekoliko sljedećih dana", kazao je Pudarić.

On nije htio govoriti o imenima, niti o tome hoće li SDP imati kandidata, odnosno kandidatkinju za bošnjačkog ili hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U javnosti se do sada govorilo o Lidiji Korać kao mogućoj kandidatkinji SDP-a za hrvatskog člana Predsjedništva, ali se od toga navodno odustalo, pa će SDP najvjerojatnije imati kandidata iz reda Bošnjaka. Imena koja su se spominjala su Denis Bećirović, sadašnji zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ali i Nermin Nikšić, aktualni premijer FBiH.

SDP u protekla dva izborna ciklusa nije imao dvojbi. Oba puta kandidirao je Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva, čime je izigrana većinska volja Hrvata u BiH. Očito da se cirkus nastavlja...