FOTO/VIDEO  Časna sestra pravdu zbog diskriminacije traži na Ustavnom sudu

Casna sestra Glamoc
Upravno vijeće vrtića ju je tada izabralo i predložilo da dobije konačnu suglasnost za imenovanje na mjesto direktorice vrtića, ali načelnik Općine Glamoč je javno rekao da njemu i njegovoj stranci smeta što u vrtiću radi Martina koja nosi odoru časne sestre, javlja Radioslobodnaevropa.org.

"Od tada do dan danas na dnevnom redu nikada nije bila točka dnevnog reda imenovanje ravnatelja u vrtiću", rekla je Jana Martina Katović koje je u Glamoč došla iz Zagreba.

"Grozno je bit osoba koju netko križa zbog toga što je ovo ili ono. Mogu se saživjeti sa svakim tko je drugačiji upravo zbog toga. Zar sam ja haljina? Ja nisam samo haljina. Ja jesam redovnica i Bogu hvala to je moj životni izbor, ali ja uz to što sam redovnica ja sam po zanimanju profesor predškolskog odgoja. Imam zvanje, znanje i imam kompetencije da radim taj posao. Mislim da nitko nema pravo reći ne možeš zaraditi sebi za kruh", rekla je časna sestra za Radioslobodnaevropa.org.

Časna sestra kaže kako im načelnik uskraćuje novac za vrtić te kako dosad imaju 38 neisplaćenih plaća. No, ona ne odustaje. Zajedno s nevladinom organizacijom pravdu će potražiti na Ustavnom sudu BiH.

"Ako tu priča ne bude gotova mi smo spremni ići na sud u Strasbourg", ispričala je ova časna sestra.

Video pogledajte OVDJE.