Caritas BiH donirao 7000 eura za stradale u Albaniji

caritas, donacija, Albanija

Ovih dana, počevši od ranog jutra 26. studenog 2019., podrhtava tlo pod naletom razornog potresa u zemljama Jugoistočne Europe s epicentrom u Albaniji, posebno u glavnom gradu Tirani i u gradu Draču. Tijekom minulih dana iz sata u sat pristizale su vijesti o pogibiji i stradanju ljudi i njihove imovine. Medijske oči svijeta usmjerene su prema ovom području uz obećanja o konkretnom suosjećanju i slanju potpore za zbrinjavanje svih stradalnika: poginulih, ranjenih, osoba bez krova nad glavom i svih onih koji trebaju nužni smještaj, hranu i lijekove.

I mi u Caritasu Bosne i Hercegovine zajedno s nad/biskupijskim Caritasima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci svima Vama želimo izreći svoju ljudsku, vjerničku i karitativnu solidarnost i pomoći u ovoj teškoj situaciji. Iskreno ljudsko suosjećanje i vjerničke molitve ožalošćenima zbog pogibije njihovih najbližih, ali i spremnost pružanja konkretne pomoći najpotrebnjima.

Kao konkretni znak našeg karitativnog zajedništva i solidarnosti sa svim stradralima Caritasi u BiH poslali su 7.000,00 EUR-a za aktivnosti koje se provode u zbrinjavaju najpotrebnijih nakon razornog potresa. Isto tako mi u Bosni i Hercegovini ovim krećemo s pozivom da se svi zainteresirani priključe Apelu Caritasa BiH i svojim darom pomognu najpotrebnijima.

Caritas Albanije, koji već ima projekt pomoći stradalima od potresa koji se desio tijekom ljeta ove godine, odlučio je dio sredstava usmjeriti za osnovne potrebe u Draču koji je i najviše pogođen. Pristigla sredstva će se koristiti za kupovinu hrane, higijene, deka i drugih potrebnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Obzirom na ozbiljnost izvanredne situacije u Albaniji Caritas BiH ovim pokreće akciju prikupljanje sredstava za stradale od potresa u Albaniji. Novac prikupljen na ovaj način biti će doprinos Apelu Caritasa Albanije za pomoć stradalima.

Samo novčane darove možete uplatiti na bankovni račun Caritasa BiH:

Uplatom na Žiro račun Caritasa BiH:

 

Korisnik: Caritas BiH

Adresa : Mehmed b.K. Ljubušaka br. 6, 71000 Sarajevo

Kod: UniCredit bank d.d. Mostar

Adresa: Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar

Broj računa u KM: 338 690 221 206 2902

Broj deviznog računa: IBAN BA39 338 690 481 206 3318

S.W.I.F.T. CODE: UNCRBA 22

Svrha uplate: Potres u Albaniji

 

Pozivom na donacijski telefon Caritasa BiH:

 

BH Telecom broj: 090 292 064

Cijena po pozivu 3,00 KM, PDV uključen!

 

Svima koji se priključe i odazovu ovom apelu Caritasa Bosne i Hercegovine iskrena hvala! (caritas.ba)