Čapljina i Ljubuški dobivaju status grada?

Čapljina i Ljubuški dobivaju status grada?
Riječ je o prijedlozima lokalnih zajednica koje su podnijele inicijativu Vladi FBiH kako bi dobile status grada. Da bi općine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik postali gradovi neophodno je da inicijativu potvrde oba doma Parlamenta FBiH.

Na redovnoj sjednici pred zastupnicima će se naći i Nacrt zakona o podršci obiteljima s djecom, kojim se predviđa da sva socijalno ugrožena djeca na području FBiH imaju dječji dodatak, piše Srna.

Dječji dodatak bi se financirao iz Proračuna Federacije BiH čime bi bila otklonjena diskriminacija s obzirom na to da je sada isplata dječjeg dodatka ovisila o financijskoj moći županije.

Dječji dodatak se u zavisnosti o kojoj županiji je riječ kreće od devet do 50 KM. Tim zakonom se daju ista prava svim nezaposlenim porodiljama u FBIH, a koje sada u nekim županijama i nemaju nikakvu naknadu.

Pred zastupnicima naći će se i Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji. Tim zakonom se udovoljava zahtjevima boraca, prvenstveno za javnu objavu registra boraca, te uvođenje boračkog dodatka.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih osoba - rezidentna FBiH koji su ostvarili prihode iz inozemstva po hitnom postupku. Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zakazan je u 10 sati.