Bugojno opet traži pobijene Hrvate

Bugojno, nestali hrvati, dževad mlaćo, Bugojno, ratni zločin, dževad mlaćo, Bugojno, Armija BiH, Zločini Armije BiH, ratni zločini, ekshumacija, Bugojno, Hrvati, Bugojno, Bugojno, stadion
...oji se od 1993. smatraju nestalima a bili su u zarobljeništvu Armije BiH - najavio je Marko Jurišić, član kolegija direktora INO-a.

 

Kako  prenose banjolučke "Nezavisne novine", Jurišić tvrdi da postoje informacije o tri ili četiri nove lokacije na kojima bi mogla biti pokopana tijela nekih od zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za koje se pretpostavlja da su ubijeni.

"Informacije o tim lokacijama dobili smo od Tužiteljstva BiH koje vodi istragu o zločinima u Bugojnu", izjavio je Jurišić.

Dodao je kako se pripremaju optužnice protiv najviših dužnosnika civilne i vojne vlasti u Bugojnu, što je također povezano s planiranim ekshumacijama. Prve informacije o mogućim lokacijama na kojima su pokopana tijela ubijenih hrvatskih zatočenika u bošnjačkim zatvorima u Bugojnu dospjele su do istražitelja na temelju priznanja što ga je dao Enes Handžić, nekadašnji obavještajni časnik Armije BiH.Handžić je kao naodgovornijeg teretio Dževada Mlaću, zapovjednika 307.brigade Armije BiH..