Budimir: U Bihaću Ulica R. Delića, a smeta vam Thompson u Sarajevu

Thompson, Thompson, Thompson, Milan Bandić, Thompson, Zvonko Bušić, Thompson, Thompson, čavoglave, Thompson, Vukovar, koncert, Živko Budimir, Thompson, čavoglave, Thompson, dan pobjede, Thompson, Sarajevo, čavoglave, čavoglave, Thompson, proslava
Perkovića Tompsona, ako bude organiziran u Sarajevu.

"U Tompsonovim pjesmama nema mržnje prema ljudima, poziva se na ljubav prema narodu, domovini, na univerzalne vrijednosti. Tompson nije autor pjesama koje veličaju zločine i takve pjesme ne izvodi", tvrdi Budimir koji kaže da najradije pjevuši Tompsonovu pjesmu "Prijatelji".

Udruženje antifašista ANTIFA osudilo je njegove ranije izjave da je došlo vrijeme da Thompson održi koncert u Sarajevu, zaključujući da mu ne smetaju ustaške uniforme i majice s likovima osuđenih ratnih zločinaca koje se nose na tim koncertima.

Za ovu i druge osude njegove izjave, Budimir koji je visokopozicionirani dužnosnik Hrvatske stranke prava, rekao je da više govore o onima koji tako misle, nego o njemu.

Navodeći da u Bihaću postoji Ulica Rasima Delića, osuđenog za ratne zločine, Budimir je zatražio jednak tretman prema svima, jednake kriterije za svoj i drugi narod.

"Upravo takav pristup zagovaram. Zato i jesam ovako napadan! To mi je pokazatelj da sam na pravom putu", uvjeren je Budimir.

Budimir je nedavno u intervjuu za tjednik Dani" rekao da pjesme Marka Perkovića Tompsona "potiču ljubav prema svom narodu" te da je došlo vrijeme da on održi koncert u Sarajevu.

Budimir je i ranije nazočio Tompsonovim koncertima.

srna