Budimir poručio Čoviću kako neće podnijeti ostavku

Dragan Čović
...pa tako i o pitanju moguće rekonstrukcije Vlade Federacije BiH izravno i dijalogom političke kulture, a ne preko medija, izjavio je danas  predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

- Međutim, nakon opetovanih prozivanja pojedinih čelnika političkih stranaka, posebice čelnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića da podnesem ostavku na mjesto predsjednika FBiH, zbog javnosti, moram mu na to odgovoriti putem priopćenja, kazao je Budimir.

Podsjetio je da iako Ustav nalaže da moguću rekonstrukciju Federalne vlade, odnosno razrješenja postojeće i prijedlog imenovanja nove vrši šef izvršne vlasti u FBiH, Čović nije našao za shodno odgovoriti na Budimirov službeni poziv za konzultacije koje su imale za cilj rješenje krize.

- Umjesto toga, on želi pravnim nasiljem i medijskim linčem promijeniti Federalnu vladu, pa to još uvijek čini iako je svjestan da na taj način ne može polučiti uspjeh, smatra Budimir.

Dodao je i da iako ga Čović kontinuirano poziva da podnese ostavku na mjesto predsjednika FBiH, on njega neće nikada pozvati da podnese ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a BiH, iako prema Budimirovom mišljenju Čović nije dostojan vođenja "stožerne" hrvatske stranke niti kreiranja hrvatske nacionalne politike.