BUDIMIR: Ispunjenje uvjeta za ulazak u EU je obaveza BH vlasti prema građanima

Živko Budimir
Na sastanku je izražena obostrana razočaranost stagnacijom naše zemlje u političkom i gospodarskom smislu, te na putu ka euroatlanskim integracijama.

Budimir je, pored ostalog, kazao da je osnovni razlog za takvo stanje nedostatak volje, spremnosti i odgovornosti velikog broja domaćih dužnosnika za dijalog i traženje održivog rješenja za izlazak iz krize.

Prioritetom smatra ispunjenje uvjeta za ulazak u Nato.

- Nerazvijeno gospodarstvo i izostanak inozemnih investicija rezultat su nedovoljne sigurnosne garancije za investitore i uvjeren sam da bi se ulaskom u Nato takvo stanje promijenilo, kazao je Budimir.

Naglasio je da je ostalo još mnogo neispunjenih obveza za ulazak u EU i da, iz odgovornosti prema narodima i građanima ove zemlje, vlast ima obvezu da što prije te uvjete ispuni i ne održava postojeće stanje.

Ovo je posebno istaknuo zbog skorog ulaska Hrvatske u EU zbog čega su mogući veći gospodarski problemi, konkretno za izvoz domaćih proizvoda za što i sada postoje barijere, kako za zemlje EU, tako i one izvan, gdje je Europska unija tranzit za izvoz proizvoda u zemlje koje nisu članice te integracije, saopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

(fena)