Brčko: Roditelji šokirani: Policajac pedofil na omotu bilježnice za osnovce

Zlatko Lagumdžija, kriminal, mirsad đapo, Brčko, Brčko, počast, obljetnica, Brčko, bilježnica, pedofil, Brčko, monstrum, uhićenje, Brčko, ubojstvo, kafić
Roditelji čija su djeca u osnovnoj školi u brčanskom naselju Omerbegovača od policije Distrikta dobila bilježnice bili su šokirani kada su na omotu uočili lik policajca Radoslava B., koji je u kolovozu prošle godine suspendiran zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 15-godišnjakom.

- Ovo je nevjerovatno. Pedofila su stavili na bilježnice u koje naša djeca trebaju pisati i tu sliku trebaju gledati svaki dan. Osobno sam tu svesku odmah pocijepao - kaže za "Avaz" jedan od šokiranih roditelja.

Glasnogovornik policije u Distriktu Halid Emkić kazao je za Avaz  da je bilježnica koja je dijeljena, kao i cjelokupni tiskani materijal policije Distrikta, nastala kao produkt policijskog biltena broj 1. iz 2009. godine, odnosno fotografija koje su tada objavljene. Na pitanje da li je na omotu bilježnice  fotografija spornog policajca, Emkić je odgovorio:

- Vjerujem da je objavljena sporna fotografija i na bilježnici.