Branitelji pozivaju: Bakire vrati se, ugosti Zlaju,Slavu Kukića fra Luku Markešića i Ivu Banca

60 minuta, FTV, ivo banac, 60 minuta, RAK, FTV, Bakir Hadžiomerović, Slobodan Vasković, Zlatko Lagumdžija, Bakir Hadžiomerović, Bakir Hadžiomerović, Slavo Kukić, branitelji, Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, 60 minuta, Bakir Hadžiomerović, zaštita, policija, Milorad Dodik, FTV, presuda, Bakir Hadžiomerović, slobodna bosna, Bakir Hadžiomerović, SDP BIH, Bakir Hadžiomerović
Povodom propalih pregovora između šest stranaka u Brčkom jasno je da je Bosna i Hercegovina u teškoj političkoj krizi, tj. došlo je do političkog mimoilaženja između građanske političke opcije koju zastupaju SDA, SDP, HSP i NS Radom za boljitak i nacionalne političke opcije, koja počiva na Ustavu BiH o jednakopravnosti sva tri naroda, koju zastupaju HDZ BiH, HDZ 1990, SNSD i SDS.

S obzirom da se u Federaciji BiH urušava kompletan ustavno-pravni poredak koji prati niz nezakonitih radnji prema svim društveno-političkim slojevima, a najviše prema braniteljima Hrvatskog vijeća obrane i prema županijama s hrvatskom većinom, postaje jasno da stranke „Platforme", koje su trebale od Federacije BiH napraviti zapadnu Njemačku - prema izjavi idejnog tvorca „Platforme" dr. Zlatka Lagumdžije zvanoga Valter, nisu u mogućnosti ostvariti svoja obećanja i da nam uskoro prijeti socijalni i društveni kolaps.

Isto tako hrvatski narod predvođen Hrvatskim narodnim saborom je prepoznao političke nakane Bošnjačkog instituta koje u žargonu zovu nastavkom Bleiburga. Evidentno je da je najveća pobjeda SDP-a od 1945. godine usmjerena prema hrvatskom nacionalnom biću u BiH da ga se majorizira, kriminalizira, osiromaši, na prostorima gdje je u većini stvori društveni i socijalni kolaps i na taj način ga dovede pred svršen čin, tj. da ga politički nestane.

Evidentno je da je ovakav naum prepoznat i da su stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora sprermne suprotstaviti se političkoj eutanaziji hrvatskog naroda u BiH. Postaje jasno da je projekt Zlatka Lagumdžije i stranaka okupljnih oko „Platforme" u zastoju i da bi za stanje u BiH odgovornost mogli snositi „Platformaši".

Pozivamo Bakira Hadžiomerovića, dr. Slavu Kukića, fra Luku Markešića i dr. Ivu Banca da se žurno uključe u javni politički život Bosne i Hercegovine, jer postaje jasno da vozanje „Platformaša" u autobusu nije dovoljno i da bi svu krivnju za stanje u društvu mogli snositi dr. Zlatko Lagumdžija i stranke „Platforme".

Naš prijedlog bi bio sljedeći: Da Bakir Hadžiomerović uz pomoć američkog veleposlanika Moona obnovi emisiju „60 minuta" i pozove Z. Lagumdžiju da nam u cjelovečernjoj emisiji objasni da su za sve kriva dva HDZ-a. Isto tako da u emisiju pozove dr. Slavo Kukić da potrvrdi sve što kaže Zlatko. Da se u emisiji linkom iz Zagreba uključi istaknuti povjesničar dr. Ivo Banac, da potvrdi sve što kaže Zlatko. I na kraju da se pozove fra Luka Markešić kao neosporni autoritet, zato što je još uvijek svećenik, te da i on potvrdi sve što kaže Zlatko.

Namjera nam je ovim savjetom pomoći međunarodnoj zajednici, na čelu s Valentinom Inzkom, da sačuva obraz, da ostane uvjerenje u Bosni i Hercegovini da su oni moralni, pošteni i dobronamjerni ljudi puni ljubavi i pravičnosti za ovu zemlju, stoji na kraju priopćenja branitelja liječenih od PTSP-a.

 

Posušje-online.info