Branitelji opet blokiraju Federaciju

prosvjed, blokada, branitelji
Istodobno, više od 50 razvojačenih branitelja blokiralo je petlju Šićki Brod u Tuzli.

U isto vrijeme, razvojačeni branitelji okupili su se na M17, na putu Zenica - Žepče i ispred zgrade Vlade FBiH.

Vlado Marušić, nekadašnji predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji", kazao je za N1 da je ime udruženja promijenjeno u Udrugu razvojačenih branitelja HVO-a. Kako je naveo, to su uradili isključivo iz razloga što se nisu slagali sa dijelom Udruge "Zaboravljeni branitelji" iz Ljubuškog. Dodao je da oni danas ne sudjeluju u najavljenim protestima.

"To smo učinili isključivo iz razloga što se nismo slagali s dijelom Zaboravljenih branitelja iz Ljubuškog koji su željeli blokirati puteve i granice, a mi smatramo da to nije učinkovito, da to nije dobro, da time remetimo promet roba, ljudi i usluga, te smo mi promijenili ime. U Vitezu smo imali sastanak s većim dijelom predstavnika Armije BiH gdje smo donijeli odluku da mi ne sudjelujemo u današnjem prosvjednim blokadama niti ćemo ikad više sudjelovati što se tiče blokada prometnica i velikih prelaza. Isključivo sada usmjeravamo svoje snage i kapacitete prema institucijama, Parlamentu, Vladi FBiH i strankama. Mi smatramo to su krivci za naše probleme, a ne obični građana", rekao je Marušić.

U izjavi za N1, ravnatelj Federalne uprave policije Dragan Lukač da nigdje u FBiH nije najavljeno okupljanje.

"Nema nikakve službene najave niti je najavljeno bilo kakvo okupljanje. Ako bude nešto od toga, svako to okupljanje je nezakonito. Ako bude okupljanje, bilo koje vrste, na javnom prostoru, ono mora biti odobreno od nadležnih organa. Ako nema takvog rješenja organa, javno okupljanje je nezakonito i ono je zabranjeno. Nema službene najave okupljanja bilo gdje u Federaciji", kazao je Lukač za N1.