Branitelji Milanu Kujundžiću: Moj Milane, kad u vojsku pođeš

Milan Kujundžić, Hrvatska zora, Milan Kujundžić, Hrvatska zora, kandidatura, Milan Kujundžić,  predsjednički kandidat, predsjednički izbori, Savez za Hrvatsku j, Milan Kujundžić, predjednički izbori,  predsjednički kandidat, Milan Kujundžić, predizborna kampanja, za predsjedničku kampanju , Treći entitet, položaj Hrvata, Milan Kujundžić, branitelji, Milan Kujundžić, Split, izbori

...„Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, dr. Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, održao je svoju predizbornu tribinu. Zanimljivo je kako su njegovoj pratnji nazočili dr. Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH, Željko Koroman, predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka, Bojan Stanić, ispred HDZ-a 1990 i Pero Barbarić - Pepi, predsjednik HKDU-a „Hrast".
Ono što smo jučer čuli od predsjedničkog kandidata, dr. Milana Kujundžića, podsjetilo nas je na vremena kada je hrvatskom državom predsjedavao predsjednik Stjepan Mesić.

„BiH treba sačuvati kao suverenu i cjelovitu državu u kojoj će sva tri naroda imati ravnopravni položaj, te nikako ne podržavam treći entitet jer cijepanje države odgovora samo grupici ljudi.

Rješenje je cjelovita i suverena BiH s tri ravnopravna naroda, s maksimalnim poštivanjem sve tri nacionalne skupine, njihovim međusobnim uvažavanjem i stoljetnim oblikom suživota kakav ovdje postoji", naveo je Kujundžić.
„BiH bi trebala biti podijeljena na više kantona s tim da svi narodi imaju svoj suverenitet, a to ne smije biti zatvaranje u neke entitete gdje jedni druge nadglasavaju. Cijepanje BiH u tri male državice nije dobro ni u kojem slučaju, a podjela BiH odgovora samo grupici u jednom, drugim ili trećem narodu", naglasio je Kujundžić, dodavši kako rješenje za BiH sigurno nisu tri male državice i cijepanje u tri entiteta. Po njegovom mišljenju to je korijen zla i nestanaka BiH. „To je sjeme novih razora, a to ovim narodima ne treba. Ovdje su narodi znali živjeti zajedno neovisno o tome tko je išao u džamiju, a tko u pravoslavnu ili katoličku crkvu. Ovdje su narodi znali biti kumovi i pomagati jedni drugima i kada gori, i kada je poplava i kada se ore i kada se žanje i na tome treba raditi, na uvažavanju različitosti", rekao je Kujundžić tijekom svoje posjete Mostaru.

U svojoj biografiji dr. Milan Kujundžić navodi kako je u razdoblju od ožujka 1993. pa do travnja 1994. bio na specijalizaciji u Americi. Upravo u tom razdoblju hrvatski narod u Bosni i Hercegovini doživio je brutalno etničko čišćenje koje danas ima sve elemente genocida izvršenim nad hrvatskim narodom u BiH, od strane onih s kojima su živjeli zajedno neovisno o tome tko je išao u džamiju ili pravoslavnu crkvu, od strane onih koji su znali biti kumovi i pomagati jedni drugima i kad gori, i kad je poplava, i kad se ore, i kad se žanje, i upravo zahvaljujući onima s kojima smo bili zajedno i kojima smo pomagali u Domovinskom ratu, danas, dvadeset godina nakon završetka Domovinskog rata, na prostore s kojih su Hrvati prognani, nije se vratilo ni 1% hrvatskog prijeratnog stanovništva.

O tome najbolje govore riječi koje je Duje Marasović uputio Damiru Kajinu, komentirajući navijačku „solidarnost" Hrvata i Bošnjaka pri odigravanju nogometnog susreta BiH-Argentina vs. Hrvatska-Brazil. „Ostavite vi kući to vaše bratstvo i jedinstvo mačku o rep. I to je njihova zahvala Hrvatskoj što smo im primili pola milijuna izbjeglica, što smo ih najeli, napili, naoružali, pomogli im stvoriti državu, liječili ih u Splitu", nabrajao je Marasović tvrdeći da Hrvatska prima zahvale u vidu brazilskih zastava u Zenicu, Mostaru, Sarajevu. „Hrvatska je i za vrijeme Juge pomagala cijeloj Jugoslaviji, a vidjeli ste što je Jugoslavija napravila Hrvatskoj", naveo je Marasović.

Postoji jedna izreka u Imotskoj krajini koja točno oslikava dr. Milana Kujundžića, kandidata za predsjednika RH, a glasi ovako: "Pedalj muža, lakat jezika". Evidentno je kako je dr. Milan Kujundžić osoba koja nema nacionalni i državni karakter, povijesno pamćenje niti je svjestan realnosti koja je nastala nametnutim Daytonskim mirovnim sporazumom, i zadnje što je Hrvatima u Bosni i Hercegovini potrebno jest osoba kojoj politika služi kao sredstvo za osobnu afirmaciju, osoba koja oko sebe okuplja političke gubitnike kakav je i on sam, odnosno osoba koju će povijest pamtiti samo kao još jednog liječnika u nizu koji je pogazio Hipokratovu zakletvu mijenjajući humanost, svojstvenu svim liječnicima, za političke i materijalne privilegije.

Budući da dr. Milan Kujundžić, prema izjavi dr. Andrije Hebranga, nije ni sudjelovao u Domovinskom ratu, mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, koji podržavamo Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, kao jednu od tri federalne jedinice u Bosni i Hercegovini, opraštamo se od kandidata za predsjednika RH, dr. Milana Kujundžića s pjesmom „Moj Milane, kad u vojsku pođeš"


Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA