Bračni par iz Bosanskog Broda prodao kćer

Međutim, nakon samo par dana, dijete je pronađeno kod Nataše Zečević koja je dijete kupila i vraćeno biološkim roditeljima.

Sandra Čančarević-Milašin, ravnateljica Centra za socijalni rad u Bosanskom Brodu objasnila je da je djevojčica vraćena roditeljima jer se radilo o "grešci i neznanju", te da je djevojčica vraćena jer su roditelji ranije "adekvatno brinuli za svoje trogodišnje dijete".

Obitelj Miroslava Ristića i Daliborke Čolić ima šestero djece, te je u tijeku postupak u kojem je treća osoba trebala posvojiti njihovu trogodišnju djevojčicu. Roditelji djevojčice postupak su posvajanja" odlučili požuriti pa su djevojčicu odlučili odnijeti posvojiteljici uz novčanu naknadu, piše index.hr.

Ovaj je slučaj izazvao mnoge polemike u Republici Srpskoj zbog niza propusta nadležnih institucija. "Ako su policija i institucije utvrdile da je dijete bilo predmet trgovine, da je za njega plaćen određeni iznos, onda je ono trebalo da bude zbrinuto u posebnu ustanovu koja postoji u RS, a o čitavom slučaju obaviješteni Tužilaštvo BiH i SIPA", objasnio je za Banjalukalive stručnjak iz područja socijalnog rada.