Božićno drvo u Sarajevu misteriozno nestalo

sastanak
Večernji list navodi kako to nitko nije primijetio prvih sat vremena, a onda su reagirali Hrvati i Srbi zaposleni u zajedničkim institucijama BiH tražeći objašnjenje tko je uklonio božićno drvce.

Nakon što su kontaktirali zajedničke službe koje su zadužene za inventar, osiguranje i zajedničke poslove, dobili su odgovor da nitko o tome nema nikakve informacije, prenijela je Srna.

Okićena božićna jelka ponovo se, misteriozno, pojavila u holu zgrade kada je pakistanski premijer napustio zgradu.

Doporedsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH BiH Borjana Krišto iznenađena je ovom informacijom, jer je to izvan svakog protokola i nije diplomatski.

"Sve to treba provjeriti i pozvati na odgovornost one koji to rade. Time se šalje vrlo ružna poruka", rekla je Krišto.

Njezin stranački kolega i potpredsjednik Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak ocijenio je ovaj incident nedopustivim.

"To je potez koji šalje veoma ružnu poruku, jer u BiH žive tri naroda i svatko ima pravo na obilježavanje svojih praznika. Ne razumijem zašto se to događa, jer sam uvjeren da se ni sam pakistanski premijer ne bi s tim složio", istaknuo je Čolak i dodao kako to nije iskusio ni u zemljama islamskog svijeta.

Prema njegovim riječima, bio je u zemljama arapskog svijeta u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika i tamo su u hotelima i na trgovima primijetni znakovi obilježavanja tih praznika.

Ne očekuje kako će odgovorni za ovu provokaciju prema kršćanima biti sankcionirani, jer tako nije bilo ni u ranijim slučajevima.

Večernji list navodi da, osim dijela Sarajeva gdje je Coca-Cola organizirala "zimski grad", obilježja Božića nisu primijetna čak ni u ulici u kojoj se nalazi katedrala.

''Ako se tome doda još da se u sarajevskim vrtićima potpisuje peticija da bi se protjerao Djed Mraz, svinjetina je izbačena iz većine mesnica i trgovina u Sarajevu, te zabrana točenja alkohola na dočeku Nove godine, onda i te kako vrijede teze o pozadinskim razlozima objave rezultata popisa građana, čiji je cilj ostvariti dominaciju jednog naroda i jedne religijske zajednice'', piše Večernji list.