Bošnjačkim institucijama, kompanijama i udrugama stotine mil. KM, a Hrvatima mrvice

prosvjedi, odzvonilo je, majorizacija, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, mirovine, Sejdić i Finci, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, BIH, ZHŽ, Miahcel Schumacher, Vlada ZHŽ, BIH, ravnopravnost, Federacija BIH, Hrvati u BIH, Troplet, izbori, BIH
..., a gotovo su svi na bošnjačkim područjima Federacije BiH, predviđeno je 178,3 milijuna maraka, sportskim kolektivima za otpis dugovanja 23 milijuna maraka... Istodobno, HKD Napretku ili HVIDR-i izdvojeno je 135.000 odnosno 40.000 maraka. Ova razlika u najboljem smislu odražava odnos federalne ‘platformaške' Vlade prema područjima gdje u najvećem dijelu žive Hrvati, odnosno većinskim bošnjačkim područjima.

Odnos kao ‘45.

I dok je stanje bilo, ipak, povoljnije po omjeru izdvajanja iz federalnog proračuna, grantovima i transferima u sazivu Vlade prije ‘platforme', posljednjih godinu dana događa se pravi horor. A odnos raspodjele novca iz entitetske blagajne, prema hrvatskim područjima, može se mjeriti s onim kako su se partizanske vlasti odnosile prema zapadnoj Hercegovini nakon II. svjetskog rata. Za ovaj dio zemlje se traže revizije privatizacija, a za sarajevsku obilaznicu, dionicu autoceste Kakanj - Drivuša, novo zaduživanje Federacije koje u biti plaćaju županije, prihvaćaju obveze koje ćemo zajednički plaćati, a uglavnom koristiti pripadnici ‘brojnijeg' naroda. Pri tome se ‘mora' priznati i kako je federalna Vlada bila velikodušna prema izgradnji spomenika Papi u Sarajevu izdvojivši 20.000 maraka. Istodobno, za ‘izvozno orijentirana poduzeća i druge potpore' izdvojeno je 11 milijuna maraka, a uglavnom su bošnjačka poduzeća.

Beskrajan niz

FBiH je nakon paljevine Arhiva izdvojila 38.000 za njegovu obnovu, te je prihvatila i obveze za institucije kulture, a sve su u Sarajevu. Izdvojila je milijun maraka. U veljači je čak Vlada FBiH, a što se može smatrati nezakonitim, izdvojila i za bošnjačko komunalno poduzeće u Mostaru 318.000 maraka. U raspodjeli novca za prognanike u RS-u u izbornoj godini raspoređeno je 25 milijuna maraka, od čega na hrvatska područja otpada 2,5 milijuna. Za umirovljenje djelatnika namjenske industrije u Željezari Ilijaš, Krivaji Zavidović, Agrokomercu..., izdvojeno je oko 1,5 milijuna maraka.

VLM