Bosanski Brod: Migranti zakačeni za osovinu autobusa otkriveni na graničnom prijelazu

Neum, blokada granice, blokada, BIH, Hrvatska zemlja, granica, granica između Hrvatske i BiH, migranti, autobus, prijelaz, granica

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod jučer su privedena dva migranta koja su na relaciji Sarajevo-Hamburg putovala zakačena ispod autobusa.

Kako saznaje "Klix", prvo je vozač prijavio da se u autobusu ispod zadnjeg pogona desne osovine nalazila jedna osoba koja je nakon što je autobus stao na ovom MGP-u.

Navedena osoba se izvukla i otrčala prema gradu. Policijski službenici JGP Brod su u blizini ovog prijelaza pronašli navedenu osobu te utvrdili da se radi o državljaninu Maroka. On je ubrzo predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima.

Nedugo nakon toga u službene prostorije GP samovoljno je pristupila osoba koja je kazala da je državljanin Maroka. Navedeni muškarac je također izjavio da je jedan od slijepih putnika iz autobusa koji je prometovao na liniji Sarajevo-Hamburg, te da je putovao zajedno na osovini autobusa sa svojim sunarodnjakom koji je prethodno priveden.