Bivšem specijalcu MUP-a Hrvatske određen pritvor

josip menalo

- Pritvor je određen zbog opasnosti od bijega osumnjičenika, jer postoji više uhidbenih naloga iz EU i mjera za uhićenje iz Republike Hrvatske, što ukazuje na opasnost od bijega i pred pravosudnim organima u BiH. Također, pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela zbog ranije osuđivanosti - naveli su iz Tužiteljstva ZHK.

Iz ove pravosudne ustanove su zatražili određivanje pritvora Menalu, zbog osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od 11. do 15.srpnja ove godine htio od I. Š. iznuditi 250.000 eura, upućujući joj ozbiljne prijetnje, koje su se odnosile i na njeno maloljetno dijete.

Menalo je I. Š. prisilio da dođe u Posušje, gdje će mu predati novac, no, ipak do primopredaje nije došlo.

Nakon toga ponovo joj je slao SMS poruke prijetećeg sadržaja, zbog čega je oštećena sve prijavila PU Zagrebačka i Federalnoj upravi policije.

Menalo, inače bivši policijski službenik Specijalne policijske jedinice MUP-a Republike Hrvatske, uhićen je 25. srpnja u okviru realizacije operativne akcije „KRUPA“ koju je provela Federalna uprava policije u suradnji s MUP-om RH, a pod nadzorom Tužiteljstva ZHK.