Biskup Perić u čestitki Čoviću: Znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni

Ratko Perić, misno slavlje, biskup Ratko Perić, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, čestitka, Ratko Perić, biskup Ratko Perić, Papa Franjo, Papa Franjo u BiH , fra Drago Bojić, Biskup Perić, biskup Ratko Perić, Biskup Perić, božićna čestitka, biskup Ratko Perić, dr. Ratko Perić, ratko mladić, biskup Ratko Perić, mirovina, Biskup Perić, mirovina, Biskup Perić, Uskrs, dr. Ratko Perić, biskup Ratko Perić, Ratko Perić, K. Perić, Ratko Perić
Predsjedništva BiH Draganu Čoviću u povodu njegove i pobjede koalicije stranaka članica HNS-a, predvođene HDZ BiH i Čovićeve na općim izborima u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U čestitci biskupa Perića, uz ostalo, stoji:

"Poštovani gospodine Predsjedniče (...)znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni. Vjerujemo, ipak, da ćete istom jasnoćom i snagom danih i ustrajnih obećanja u predizbornim ogledima, kao legitiman predstavnik hrvatskoga naroda, učiniti sve što je u Vašoj osobnoj i koalicijskoj moći da se očekivano i ostvari.

Službena je Crkva i ovoga puta, kao uostalom i kod svih izbora do sada, pozvala pripadnike svoje zajednice da izvrše svoje građansko pravo i dužnost izlazeći na izbore, glasajući po savjesti i uprisutnjujući temeljne kriteirje po kojima katolički glasači trebaju birati svoje političke zastupnike. Gledamno na rezultate glasovanja, može se zaključiti da je velika većina takvih birača u Vašem programu i programu Hrvatskoga narodnog sabora prepoznala ono što su i odgovorni crkveni predstavnici u svojoj poruci i pozivu istkalnuli.

Molimo Boga da Vas i sve Vaše sumišljenike i suradnike obdari dostatnom snagom duha i tijela, pronicljiovšću uma i odgovornom službom vrsnih provoditelja društvenoga, ekonomskoga i političkoga programa kako bi svi oni koji su Vam na izborima dali povjerenje što prije osjetili vrijednost svoga glasa, kako na osobnoj tako na obiteljskoj i nacionalnoj, kao i na općoj razini".

Uz iskrene pozdrave, još jednom najbolje želje.