Bihać: U akciji "Kastel" SIPA hapsi MUP

droga, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, korupcija, droga, policija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Sipa, akcija, Hercegovina, uhićenje, policija, akcija, krivotvorenje, akcija, Policijski dužnosnici, BIH, Hrvatska zemlja, Sipa, Sarajevo, prostitucija
Akcija, koja se izvodi po nalogu Tužiteljstva BiH, i dalje traje, a Bihać nadlijeću helikopteri, prenosi BHRT.

Združena policijska akcija odnosi se na više osoba osumnjičenih za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelom privrednog kriminala, te davanje i primanja mita, poklona ili drugih oblika koristi. U saopćenju iz Tužiteljstva BiH ranije je saopćeno da se zbog velikog broja aktivnosti, na terenu nalaze tužitelji iz Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal i glavni tužitelj BiH, koji koordinira aktivnosti. Srna neslužbeno saznaje da su među osumnjičenima i visokopozicionirani politički funkcioneri iz ove županije koji se dovode u vezu sa privrednim kriminalom.

U akciju je uključeno oko 400 policijskih službenika iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), ministarstava unutrašnjih poslova Sarajevske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije te policija Brčko Distrikta.

Zbog velikog obima aktivnosti, na terenu su operativni stožer tužiteljstva BiH sa četiri tužitelja, istražiteljima, stručnim suradnicima i administrativnim osobljem.

"Kastel" je rezultat višemjesečne koordinirane i temeljite istrage koju provodi posebni odjel u tužiteljstvu BiH za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Narednih dana javnost će biti upoznata s detaljima vezanim za akciju, saopćilo je državno tužiteljstvo.