Bihać: Nestala nakon što je otac ošamario zbog seksa sa oženjenim momkom

Prema riječima Šukalića, kćerkin nestanak prijavio je u nedjelju policiji u Kulen-Vakufu, a posljednji put se Amira u petak oko 17 sati mobitelom javila mlađoj sestri kazavši da neće doći kući.

Mašinsko-prometnu mješovitu srednju školu u Bihaću pohađaju Amira i njena dvije godine mlađa sestra. Zajedno su se u petak zaputile u Bihać u školu, a kući se oko 20.30 sati, nakon nastave, vratila samo Šukalićeva mlađa kćerka.

"Amira je odlična učenica. Prošle godine dobila je uz diplomu i pohvalu škole za najboljeg učenika svog razreda. Do prije nekoliko tjedana s njom nikad nisam imao problema. Nedavno me, međutim, njena profesorica nazvala i kazala da Amira već neko vrijeme bježi s nastave i da ne zna što se s njom dešava", objašnjava Šukalić, koji je Amiru i još dvije maloljetne djevojčice dobio sa ženom iz prvog braka.

On se prije sedam godina oženio drugi put ženom koja je iz svog prvog braka dovela 11-godišnju kćerku.

"Supruga i ja imamo i jednu zajedničku curicu od šest godina. Ja sam se oženio nedugo nakon smrti moje prve žene, jer sam bio u lošoj materijalnoj situaciji. Moja sadašnja supruga i ja nikad nismo imali problema u braku. Prihvatili smo djecu jedno drugog kao da su naša rođena. Amira svojim prijateljicama, međutim, priča kako je njena maćeha i ja tučemo i maltretiramo. Vjerujte da to nije istina! Nikad nisam digao ruku na nju. Samo sam je prije nekoliko dana ošamario kada sam čuo priče da je imala odnose sa svojim momkom, nekim oženjenim 25-godišnjim Alenom", istakao je Šukalić, koji je Amiri prijetio da će s njom otići ginekologu.

Zabrinuti otac Amir priča za Nezavisne da sumnja da je Amira upravo zbog te prijetnje i pobjegla od kuće.

"Bio sam ljut zbog njene promjene u ponašanju i oduzeo sam joj mobitel u kojem sam kasnije našao Alenov broj telefona. On mi se, međutim, nije htio javljati jer je Amira uspjela prije mene kontaktirati s njim i kazati mu da sam sve saznao", rekao je uznemireni otac koji će danas u Tužiteljstvu u Bihaću dati iskaz o nestanku kćerke.