BiH u listopadu preuzima kontrolu nad svojim nebom

zračna luka mostar
U posljednjih šest godina naša država je izgubila 180 milijuna KM, koji su, zbog odugovlačenja početka preuzimanja kontrole neba, završili kod naših susjeda.

Radna mjesta

Iz BHANSA-e ističu da je sporazumno izvršena tranzicija entitetskih direkcija za civilnu avijaciju (FEDCAD i RSCAD) pod okrilje ove državne agencije, što je podrazumijevalo i preuzimanje zaposlenih, objekata i opreme od entitetskih direkcija kao i funkcija kontrole zračnog prometa na BHANSA-u.

- Osigurana su sredstva za preuzimanje zaposlenika entitetskih direkcija koji su tu radili do svibnja 2009. godine, kada je na snagu stupio Zakon o BHANSA-i, te sredstva za početak inicijalnih operacija - poručili su iz BHANSA-e.

Doznaje se, također, da će BHANSA uskoro raspisati eksterni natječaj te da će samo u ovoj godini otvoriti minimalno 150 novih radnih mjesta.

Predsjednik Vijeća BHANSA-e Omer Kulić ističe da je sve spremno za preuzimanje kontrole nad bh. nebom u listopadu.

- Ostaje još samo da doškolujemo manji broj kontrolora, ali i to će uskoro biti završeno. Prihodi od oko 30 milijuna KM godišnje, koji su do sada za kontrolu našeg neba dijelile Srbija i Hrvatska, ubuduće će ići nama - kazao je Kulić.

Nova uprava

Prema Kulićevim riječima, sada slijedi izbor nove uprave, jer je sadašnjoj istekao mandat. Trenutni v. d. direktora je Marin Raspudić, dok su na funkcijama v. d. zamjenika direktora Damir Ćopić i Đelal Hasečić.

Izvor blizak BHANSA-i kaže  da je natječaj za izbor nove uprave drugi put raspisan u lipnju, a završen u srpnju prošle godine, ali se odugovlači postupak otvaranja koverata.

- Izbor će ići vrlo teško i neće se sigurno desiti prije izbora - ističe Avazov izvor.

Nezakonito zaposleni "lete van"

Na pitanje šta će se desiti s kadrovima koji su u BHANSA-i godinama primani bez natječaja, Kulić ističe da u vezi s tim postoje problemi sa sadašnjom upravom, no da će „svi morati letjeti napolje".

BHANSA se također obvezala da će primiti sve zaposlenike entitetskih direkcija koji su zaposleni do svibnja 2009., kada je Zakon o Agenciji stupio na snagu, ali ne i one koji su primljeni poslije. To pitanje, kako Avaz doznaje, morat će sporazumno riješiti entitetske vlade i Vijeće ministara BiH.

Ostaju tijela entiteta?

I pored toga što je izvršena tranzicija entitetskih direkcija FEDCAD-a i RSCAD-a u BHANSA-u, te se direkcije, kako  je rečeno, neće u potpunosti ugasiti.

- Nadzor nad zračnim lukama u smislu upravljanja i organizacije rada ostaje i dalje na entitetskim vladama tako da će za taj dio posla morati postojati neko tijelo pri ministarstvima, samo što će upošljavati manji broj ljudi - kaže za  Avaz izvor iz BHANSA-e.