BiH prva u Europi po broju nezaposlenih, a druga u svijetu

posao, krediti, posao, posao, nezaposlenost, posao, karijera, posao, FBIH, posao, posao, nezaposlenost, studenti, poslodavci, posao, nezaposlenost, posao, posao, karijera, nezaposlenost, posao, FZZ, grčka, nezaposlenost, Livno, posao, Livno, posao, radnici, praznici, blagdani, neradni dan, posao, učenici, studenti, nezaposlenost, posao, nezaposlenost, posao, BIH, oglas, štela za posao, posao, posao, nezaposlenost, posao, zapošljavanje, nezaposlenost, posao, posao, biro, BIH, nezaposlenost, Mladen Bošković, nezaposlenost, posao, BIH, omladina, posao, Rama, prozor/rama, nezaposlenost, posao, posao, nezaposlenost, poduzetnik, javna poduzeća, posao, zapošljavanje, mostarski crnjaci, zanimanja, popis, nezaposlenost, posao, razgovor za posao, posao u inozemstvu, nezaposlenost, HNŽ, zavod za zapošljavanje, posao, inžinjeri, Hrvati, posao, želje, Njemačka, priča, gastabajter, demant, Fra Zvonko Tolić, posao, nezaposlenost, posao iz snova, posao, BIH, dijaspora, odlazak, odlazak na rad u inozemstvo, odl
... globalnom drugom mjestu, dok je u Europi prva po broju nezaposlenih.

Prema izvješću organizacije koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je Kongu sa 46,10 posto nezaposlenog stanovništva.

Bosna i Hercegovina je na prošlogodišnjem izvješću bila četvrta po broju nezaposlenih u svijetu, a na ovogodišnjem poretku nalazi se na drugom mjestu. Ipak, u poređenju sa prošlogodišnjim izvješćem stopa nezaposlenosti u BiH smanjena je za oko dva posto.

Prema izvješću stranice Trading Economics Crna Gora se nalazi na 14. mjestu, Albanija na 33., a Srbija na 31. mjestu po broju nezaposlenih. Od država regije najbolje rezultate pokazale su Hrvatska koja se nalazi na 43. mjestu i Slovenija koja se nalazi na 63. mjestu.