BiH je obranjena i stvorena kao i F BiH zahvaljujući Hrvatima, čije je HNS predstavničko tijelo

BIH, HNS BiH
...prija svega SDP-a BiH ,koji u posljednje vrijeme svojim nastupima i inicijativama usmjerenim protiv svega što se tiče HNS-a i Herceg Bosne, HSS Stjepan Radić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ukazuje na neistinitosti i izvrtanje povijesnih činjenica, prensi Hrvatski Medijski Servis .

Pojedince koji forsiraju građanski princip uređenja ove države i koji u svojim javnim istupima kažu da su sve europske države uređene na građanskom principu HSS Stjepan Radić podsjeća da pogledaju sustav uređenja jedne Belgije ili Švicarske.

-Podsjećamo da je BiH zemlja koja je sastavljena na principima konstitutivnosti triju naroda uz zajamčene slobode i prava svakog građanina ove zemlje. Konstitutivnost naroda ogleda se kroz izabrane predstavnike konstitutivnih naroda koji treba da predstavljaju svoje narode i da budu izabrani od strane svojih naroda ,a ne da drugi biraja te predstavnike, ističe HSS Stjepan Radić i pita se "Pa, zar je to grijeh tražiti?.

Ističu činjenicu da je BiH stvorena kao država zahvaljujući izlasku Hrvata BiH na referendum o neovisnosti održanom 1.3.1992. i da je BiH, neosporno, domovina Hrvata BiH!Također napominju da je prilikom potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i stvaranja Federacije BiH, u Federaciju BiH službeno ušao i teritorij Herceg Bosne koji je toliko omražen i sotonizaran od strane pojedinaca iz bošnjačke političke elite kao da je riječ o ustaškoj tvorevini, a ne o teritoriju koji je bio organiziran kao bedem obrane BiH od velikosrpske agresije, ali i temelj državnosti BiH u najtežim ratnim vremenima.

Ovim priopćenjem, ističu, žele poručiti Damiru Mašiću da HNS nije nikakva formalna udruga građana, kako je to on rekao prilikom gostovanja u emisiji „Odgovorite ljudima" na FTV, već institucija u kojoj se nalaze sve hrvatske političke stranke, svi izabrani, i imenovani hrvatski dužnosnici, od općinskih vijećnika do članova predsjedništva BiH.

-U cilju i interesu svih naroda i građana ove zemlje je da se shvate ove činjenice i trajno riješi institucionalna ravnopravnost triju naroda u BiH kroz izmjene izbornog zakona koji je predložio HNS, te da se konačno posvetimo riješavanju gospodarskih i demografskih pitanja ove zemlje, stoji u priopćenju za javnost kojeg je potpisao predsjednik HSS Stjepan radić prof Anto Lozančić ./HMS/