BiH: Država za čovjeka ili država za slučajnog prolaznika?

bih inzko, eu, Valentin Inzko, BIH, BIH, popis, BIH, BIH, BIH, BIH, BIH, Dayton, BIH, državljanstvo, BIH, BIH, Europska unija, BIH, drva, fakultet, zemlja, Balkan, bogataši, plaće, BIH, guzonja, BIH, proračun, luksuz, dubioza kolektiv, Nedjeljom u 2, BIH, Fotelja, direktor, BIH, Federacija BIH, dugovi, status, BIH, socijalni nemiri, Federacija BIH, Republika Srpska, Hrvati u BIH, županije, BIH, BIH, država za čovjeka, tužitelji, država, BIH, tužba, ministri, Vlada Federacije, vlada bih, BIH, BIH, nacionalnost, vlast, BIH, Politika, Novac, nato, siromaštvo, BIH, migracije, emigracija, azil, nezaposlenost, BIH, MMF, novac mmf, BIH, norveška, BIH, uvjeti, prodaja, MMF, BIH, poskupljenje, trošarine, građani BiH, BIH, Koridor Vc, BIH, život, BIH, Europska unija

Uoči posljednjih izbora obećavao je državu za čovjeka, a danas imamo državu za jednog čovjeka i njegovu obitelj i prijatelje.

Iako su mu puna usta države, državnosti, jednakopravnosti i konstiutivnosti upravo je on taj koji ovu državu vodi prema raspadu. Upravo je on zahvaljujući izbornim prevarama uz pomoć međunarodne zajednice istisnuo jedan narod iz organa vlasti. Počelo je sa instalacijom čovjeka iz sarajevskog solitera u predsjedništvo BiH, nastaviolo sa formiranjem nelegalne i nelegitimne Vlade FBiH, a ovih dana završava miniranjem dogovora oko presude Sejdić i Finci.

U javnost su procurile informacije da je upravo slučajni prolaznik bio kočničar sporazuma o presudi nakon koga bi se država mogla vratiti na normalan kolosjek koji vodi ka euro integracijama. Poslije svega građani BiH su ništa drugo nego taoci čovjeka koji se poistovjetio sa državom čije temelje svakodnevno potkopava.

Kada je god ova država gorila on je bio onaj koga to ne zanima. Prije dvadesetak godina bio je slučajni prolazanik, a danas je čovjek u prolazu. Razlika je što je prije dvadesetak godina sa punim gaćama kao malo djete stajao pred đeneralom Kukanjcom, kukajući kako je samo slučajni prolaznik. Danas je on čovjek koji kao taoca drži cijelu BiH i sve narode koji u njoj žive.

Slučajni prolaznik je prije dvdesetak godina bio na koljenima ubjeđujući đenerala da je on samo zalutao, danas država luta i ona je sve sem onoga što je on obećavao njenim građanima u predizbornoj kampanji.

BiH je još živa, ali je priključena na aparate za održavanje. Dok se nije pojavio slučajni prolaznik mogla joj je pomoći i infuzija, nakon njegovog mešetarenja više ni infuzija ne pomaže. Lijek za BiH postoji, a on je da građani BiH na idućim izborima slučajnog prolaznika pošalju u povijest. Ukoliko se to ne dogodi onda ova država više nema nikakve šanse.

Razmislite dragi susjedi, želite li normalnu državu za sebe i svoju djecu, ili želite i dalje živjeti u državi za slučajnog prolaznika i njegove stranačke poslušnike. Izbor je na vama.

HERCEGOVINA.info