Bevanda: Maknut ćemo politiku, premalo je vremena

Bevanda je za Al Jazeeru rekao kako će, zajedno s ministrima, odlučiti kako i što raditi, te da će se fokusirati i na koordinaciju između države i entiteta.

- Ovo je pokušaj da se bavimo realnim problemima jer premalo je vremena ostalo. Ukoliko ne dođe do uozbiljenja svih, mislim da će posljedice za ovu državu i građane koji žive u njoj biti jako teške, rekao je Bevanda

Dodao je kako će se, nakon što se usvoji odluka o privremenom financiranju, dobiti prostor za kreiranje proračuna za sljedeću godinu u suglasnosti s postojećim sredstvima.

- Sredstava ima onoliko koliko ima i imaju obveze. Ja sam zabrinutiji faktički kako će to izgledati u entitetima. Nadam se da ćemo kroz fiskalno vijeće, kroz odbor za financije, doći do rješenja koje će biti lišeni sve politike. To je sažetak realnih mogućnosti s kojima trebamo početi živjeti, rekao Bevanda.

Istaknuo je kako će učiniti sve da se postigne dogovor o raspodjeli neizravnih poreza, ali i ono što je najbitnije je deblokada europskog puta jer je to „jedini put i izlaz".